„КонтурГлобал Марица Изток 3“ произведе над 10% от електроенергията в страната през последните 10 месеца

36
ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3"

Централата продължава да бъде гарант за стабилността на енергийната система

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ произведе повече от 10% от електроенергията за нуждите на вътрешния пазар за периода 1 януари – 31 октомври 2020 година. Произведената енергия се равнява на средното потребление на около 980 000 домакинства за посочения времеви интервал.

Централата продължава да работи при спазване на най-строги санитарни и ограничителни мерки, които бяха въведени във връзка с пандемията от COVID-19. На територията на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ се извършва постоянна дезинфекция, осигурени са допълнителни лични предпазни средства на служителите и е осигурено безопасно физическо разстояние, съобщиха от пресцентъра на енергийната компания.

„Световната пандемия от COVID-19 е една нова реалност, към която индустриите трябва да подходят с разум и решителност. През тези месеци на изпитания ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ даде своя принос за стабилността на енергийната система на страната и следваше неотлъчно най-важните си цели – надеждни мощности, максимална сигурност за персонала и спазване на въведените мерки за безопасност. Продължаваме да участваме в гарантирането на енергийната сигурност на държавата“, заяви Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

От централата припомнят, че са били взети всички необходими мерки и за запазване здравето на ангажираните с ремонтната кампания, която се проведе от началото на юли до края на септември. Профилактиката на четирите блока и двете сероочистващи съоръжения се осъществява на годишна база с цел оптимизиране на възможностите им и подготовката за зимния сезон, когато традиционно системата е значително по-натоварена.

В края на месец септември ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ премина успешно годишен контролен одит от организацията SGS на системите си за управление на здравословните и безопасни условия на труд, както и системата за управление по отношение на околната среда.

(СН)