„КонтурГлобал Марица Изток 3“ помогна на нуждаещи се деца в Стара Загора

217
ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" е първата топлоцентрала на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда

Служители на компанията закупиха консумативи от първа необходимост за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в града

Служители на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ отново подадоха ръка на нуждаещи си. Този път енергийната компания дари консумативи от първа необходимост за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с и без увреждания в община Стара Загора. Дарението включва пособия, необходими за нормалното съществуване на настанените в институцията деца – завивки, чаршафи, възглавници, хавлии, топли полари, памучни тениски, препарати за лична хигиена и почистване.

Центърът за настаняване е разположен на територията на 7 малки къщи обитавани от 90 деца лишени от родителска грижа. 60 от тях са с различна степен на увреждания.

„Вярваме, че макар и извън семействата си, тези деца не бива да се чувстват сами. Те имат право да получат шанс за по-нормален живот, въпреки тежките перипетии, през които минават. Целта ни е да внесем повече уют и топлина в ежедневието им. За съжаление центрове като този са се превърнали в институции с висока честота на настаняване и извеждане от т.нар. социален патронаж. Децата често страдат от различни заболявания и имат постоянна нужда от материали за ежедневна употреба. Нашите служители бяха впечатлени от работата на Центъра и веднага прегърнаха идеята да им помогнем“, заяви Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ към „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Акцията на служителите е вдъхновена от Световния ден на доброволеца, който ежегодно се отбелязва на 5 декември. Оттогава служители на компанията събират стоки и средства за добре преценена материална помощ за децата от Центъра. Дарението е резултат и от последователната политика на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ по програмата „Даряване по ведомост“, при която служители доброволно отделят от възнагражденията си определена от самите тях сума, с която подкрепят избрана социална кауза.

Припомняме, че „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности. През 2018 г. компанията спечели престижната награда за социална отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски форум за най-голям обем нефинансови дарения.

(СН)