„КонтурГлобал Марица Изток 3“ отново отвори врати за децата на своите служители в Деня на будителите

169

Повече от 40 деца на служители на компанията имаха възможност да усетят пулса на работния ден в един от най-големите ТЕЦ-ове в България – „КонтурГлобал Марица Изток 3“. В Деня на будителите централата продължи традицията да бъде активен участник в проекта „Гордея се с труда на моите родители“, който се реализира по инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Компанията се включва за 7-и пореден път в инициативата, като този път подготви специална програма за всички възрасти, благодарение на която децата получиха своето първо „кариерно консултиране“. Идеята се осъществява със съдействието на „Фондация на Бизнеса за образованието“ и Кариерния център в Стара Загора.

Децата, на възраст от 7 до 16 години, се запознаха и с професиите на експертите от Центъра за спасяване на диви животни „Зелени Балкани“ – Стара Загора. С тяхна помощ подрастващите пуснаха на свобода над 40 диви животни – мишелови, керкенези, диви патици и таралежчета.

„ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е един от инициаторите на проекта „Гордея се с труда на моите родители“ и това е много специална инициатива за нас. Вярваме, че тя е полезна за децата, защото им показва, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява,“ заяви Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ на „КонтурГлобал“.

Националната програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Гордея се с труда на моите родители“, насочена към възраждане на труда като ценност, се реализира за първи път през 2013 г. по инициатива на компаниите-членки „КонтурГлобал Марица Изток 3“, „ТехноЛогика“ и „Овергаз“ и през годините привлече значителен брой участници.

(СН)