„КонтурГлобал Марица Изток 3“ зарадва децата, лишени от родителска грижа

132

Всички 155 възпитаници на петте специализирани заведения за настаняване на деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора, получиха коледни подаръци от „КонтурГлобал Марица Изток 3“ – собственик на едноименната топлоцентрала в Гълъбово. Компанията осигури за всяко дете брандирани раници и комплект ученически пособия.

Към 2017 година около 2500 деца все още са били в списъка на чакащите ново семейство, а тенденцията се запазва и тази година. Резултатите – все повече деца растат в институциите, лишени от семейна подкрепа и обич. Чрез своята програма за корпоративно-социална отговорност „КонтурГлобал Марица Изток 3“ активно подкрепя местните общности чрез редица социално-отговорни проекти и инициативи. Енергийната компания продължава традицията да радва децата с индивидуални красиви и полезни подаръци в навечерието на светлите Коледни празници, след като миналата година всяко от тях получи възможност да си избере лично топли дрехи и обувки.

„Помагаме на Коледните чудеса да достигнат до всички. За поредна година радостта на децата се превръща и в наше удовлетворение, че успяваме да съчетаем добротворната енергия на празника с отговорно корпоративно поведение“, коментира Невена Димитрова от „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

(СН)