Конкурс „Свят без дрога – моят свят“ обявяват в Стара Загора

105

В подкрепа на Международния ден за противодействие на употребата на наркотици и наркотрафика – 26 юни, и в рамките на Кампания „За надежда и живот без зависимости“ Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център по зависимости обявяват конкурс за създаване на кратка литературна творба, рисунка, кратък видеоклип под надслов „Предпазването от рисково поведение – през моя поглед, с моето сърце и вълшебната сила на изкуството и дигиталните технологии“.

Конкурсът е с творческа тема „Свят без употреба на дрога – моят свят“ и се провежда в три раздела: кратка литературна творба (къс разказ, кратко стихотворение), рисунка, кратък видеоклип. Целта е привличане на вниманието към вредата от употребата на психоактивни вещества от подрастващи и младежи, насърчаване на интереса към творческа изява, оригинално мислене чрез средствата на изкуството и дигиталните технологии и създаване на авторски творби за защита на собствена позиция и ангажираност.

В конкурса могат да участват ученици на възраст от 14 до 19 години от основни и средни училища, професионални и профилирани гимназии на територията на област Стара Загора, както и от други области.

Допуска се индивидуално и колективно участие (до трима души). Всеки участник трябва предварително да заяви участието си, като попълва регистрационен формуляр. Във всеки от разделите на конкурса участниците имат възможност да се представят с една конкурсна творба, уточняват организаторите.

Конкурсните творби ще бъдат оценявани от жури, което ще определи класираните на първите три места във всеки раздел по време на публичното им представяне. Класираните на първите три места във всеки от трите раздела ще получат материални награди, а всички участници ще получат благодарствени грамоти. Краен срок за попълване и изпращане на регистрационен формуляр е 31 май. Краен срок за изпращане на творбите е 16 юни на е-mail: pic.starazagora@abv.bg, и по пощата: Превантивно-информационен център по зависимости, за конкурса, ул. „Цар Иван Шишман“ No 96, гр. Стара Загора.

Публичното представяне и награждаването на отличените ще се състои на 27 юни от 14:00 часа в Актова зала на Превантивно-информационен център по зависимости, ул. „Цар Иван Шишман“ No 96.

(СН)