Конкурс за сурвачки обявиха в Стара Загора

132

До 15 декември се очакват сурвачки и рисунки за участие в традиционния конкурс на Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие – „Сурва, Весела година“. В конкурса могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи:

I група – 7- 10 години, и II група 11 – 14 години.

Сурвачките трябва да са изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да показват умения за изработката им. Ще бъдат оценявани сръчността и познанията на участниците за коледните и новогодишните обичаи в България.

С до две творби без ограничения в жанра – живопис и графика, могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи. Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту), като техниката е по избор.

Сурвачките и рисунките трябва да са съпроводени с информация за двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат трябва да занесат или изпратят творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески“ 71, ет.3.

Списъкът с наградените творби ще бъде публикуван в сайта на ЦПЛР – Стара Загора, и на страницата на Центъра във Фейсбук на 20 декември. Наградените участници ще могат да получават своите награди от 21 до 23 и от 29 до 30 декември в ЦПЛР.

Творбите ще бъдат изложени в централна градска част в навечерието на коледните празници.

(СН)