Комунистите в България: Госпожо Нинова, Вие работите за ГЕРБ

37

Председателят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов излезе с остро отворено писмо срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщи offnews.
Епистоларната изява е озаглавена „Госпожо Нинова, Вие работите за ГЕРБ“. Според лидера на комунистите, колежката му от Столетницата е предала идеите за налагане на социалистически строй на управление и че е довела най-голямата лява партия „до колапс, до клинична смърт, до пълно обезличаване и безсилие“.
Затова според Иванов Нинова била най-подходящият сподвижник на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Ето и пълния текст на отвореното писмо:
Госпожо Нинова,
Вашата политика е вредна за българската левица. Поведението Ви е далеч от всякаква идея за „преодоляване на капитализма“ и за изграждане на социализъм в България.
След като получихте подкрепата на различни бизнесмени, членове на БСП, и се окупирахте като председател на БСП, Вие започнахте война срещу идеята за обединена Левица.
Победата в президентските избори, плод на усилената работа на представителите на българската социалистическа мисъл – на членовете и симпатизантите на различни партии от лявото политическо семейство, беше торпилирана и обезсмислена от последващите Ви действия.
Вие обявихте левите партии за екстремистки организации, за организации, които се стремят да „отнемат“ субсидията на БСП, а съюзниците си – за ненужни и неподходящи при Вашия поход към министър-председателското кресло.
Вие обявихте български социалисти за Ваши врагове и започнахте да унищожавате цели организации на БСП в България – така доведохте най-голямата лява партия до колапс, до клинична смърт, до пълно обезличаване и безсилие.
Вие преднамерено (може би така са Ви заповядали) разрушихте всички опити за постигане на единодействие в Левицата на България!
Разрушавайки идеята за единодействие на левите сили в България, Вие дадохте най-големия подарък на ГЕРБ и на Бойко Борисов – дадохте им властта.
Този капитулантски жест не остана незабелязан от властимащите и те Ви се отблагодариха – предоставиха Ви огромни държавни събсидии и охолство в борбата Ви срещу социалистическата идея.
Така се оказа, че Вие сте най-подходящият сподвижник на ГЕРБ.
Така се оказа, че Вие работите за ГЕРБ.
Но за Вас това се оказа недостатъчно. В БСП се разрази жестока братоубийствена война, която посегна върху всякакви идеологически устои, посегна срещу носителите на левите идеи в БСП, срещу историческата памет за стотиците хиляди жертви на капитализма и фашизма в България.
Вие, госпожо Нинова, може би, сте човек без всякакъв морал!
Да забравим за момент миналото Ви на приближен човек на правителството на Иван Костов и за приватизационните Ви приключения, които допринесоха за разрушаването на българска народна собственост. Да погледнем днешните Ви политически послания…
Защо подкрепихте идеята на ГЕРБ за милитаризация на страната ни?
Защо подкрепихте ГЕРБ в политиката им за безусловна подкрепа на НАТО?
Защо подкрепихте ГЕРБ за въвеждането на еврото?
Защо подкрепихте ГЕРБ в политиката им за плосък данък?
Защо подкрепяте политиката за налагане на капиталистическа обществено-икономическа система, а не работите за социализъм?
Вие, госпожо Нинова, сте удобен политик за Бойко Борисов и ГЕРБ! Вие сте политик, който гарантира на Борисов дълга и спокойна политическа власт!
Ето защо – аз Ви обвинявам, госпожо Нинова – ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА ГЕРБ!
Обвинявам Ви, че предадохте българските социалисти!
Обвинявам Ви, че предадохте идеите на Благоев и Димитров!
Обвинявам Ви, че разрушавате идеята за единен ляв фронт срещу капитализма и срещу ГЕРБ!
Българските работници, българските граждани никога няма Ви последват в този безумен капиталистически десен поход, който Вие сте започнали!
Опитите Ви да унищожите лявата българска социалистическа и комунистическа мисъл няма да успеят!
Време е да си тръгнете!
Време е за обединение в Левицата, което да прогони от България всякакви приватизатори, капиталисти, експлоататори и потисници!
Време е за социализъм!