Кметът на Стара Загора ще награди победителите от националното състезание „Моята родина“

82
Победителите от 2018 г.

238 са финалистите в националното състезание „Моята Родина“, което ще се проведе за трета поредна година в Стара Загора, съобщи Любомир Любенов, председател на Педагогическа асоциация „Образование без граници“, организатор на проявата.

Състезанието „Моята Родина“ се провежда в два дистанционни кръга за ученици от 1 до 12 клас. Победителите получават право за участие във финално състезание.

Двата етапа се проведоха през ноември 2018 г. и февруари 2019 г. Темата на състезанието е „Учредителното събрание 1879 г.: 140 години от приемането на Търновската конституция“. В двата предварителни етапа участваха общо 4200 ученици от 42 градове и села.

Финално състезание ще се проведе върху 20 въпроса за 40 минути. Два от въпросите са по темата „Учредителното събрание 1879 г.“, подготвени от доц. Светла Атанасова от Регионалния исторически музей във Велико Търново.

В предишните две издания най-добрият участник с най-голям общ сбор точки от двата кръга и от финала получи наградата „шампион сред шампионите“ на кмета на община Стара Загора.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и тази година ще награди „шампиона сред шампионите“. Специална награда ще получи и учителят с най-много медалисти от финала.

(СН)