Кметът на Стара Загора отмени част от допълнителните мерки срещу коронавируса

140
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров

Със заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров се отменят част от въведените допълнителни противоепидемични мерки, съобщиха преди броени минути от пресцентъра на Общината.

Както медията ни вече информира, от 8 април (сряда) се възобновява дейността на Автогара Стара Загора. Обслужването на междуселищните автобусни линии от общинската транспортна схема, изпълнявани от автогарата, се възстановява от 10 април (петък).

Движението на обществения транспорт до населените места на територията на общината, изпълнявано от „Тролейбусни и автобусни превози “ ЕООД, се възобновява на 9 април (четвъртък).

Отпада ограничението за разходката на домашни любимци в радиус от 250 метра от постоянния или настоящ адрес на собственика.

Отменени са и мерките, свързани със събирането на повече от двама души на открити обществени места.

Отпадат и въведените противоепидемични мерки за осъществяване на превенция и контрол на територията на квартал „Лозенец“.

Препис от заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на общината, зам.-кметовете, секретаря на общинска администрация и директора на ОД МВР – Стара Загора, за сведение.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Общината.

(СН)