Кметът на община Казанлък Галина Стоянова встъпи в длъжност за трети мандат

168

От БСП не успяха да си осигурят председателското място в ОбС. С 24 гласа „за“ общинар No 1 отново е Николай Златанов

Областният управител Гергана Микова закле вчера кмета на Казанлък Галина Стоянова, 37-те казанлъшки общински съветници и кметовете на кметства в общината. Това се случи на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет в Града на розите. Тя бе открита от Микова, която прочете думите на клетвата, повторени от новоизбраните кметове и съветници. По традиция областният управител връчи на избрания за трети мандат кмет на Казанлък огърлицата-символ на местната власт.

Галина Стоянова се обърна с думи на благодарност към своите съграждани, които й гласуваха доверие за нов мандат.

Първата жена-кмет на Казанлък спечели настоящите избори още на първия тур, като получи доверието на 55.59% от имащите право на глас казанлъчани. „Благодаря за огромната любов, която ми дадоха гражданите и на които дължа категоричния си избор още на първи тур! Признанието, а не вот се дава на човек, на който имаш доверие, че си изпълнява поетите обещания. Такава е моята връзка като човек и кмет с хората, за която взаимност няма как да не им благодаря“, заяви Стоянова. Тя подчерта, че както винаги няма да изневери на обещанията, които е дала към казанлъчани, и че неин приоритет през следващите 4 години отново ще бъде грижата за хората и техният по-добър живот. В доказателство на своите думи Галина Стоянова обяви пред общинските съветници, че на следващото редовно заседание ще предложи за разглеждане три точки.

Клетвата

Първата – за едногодишна финансова подкрепа за необходимото количество памперси за всяко новородено казанлъшко дете на семейство, което се осигурява и не ползва социални помощи под формата на ваучери. Втората – за намаление с 50% на купоните за храна от детската млечна кухня, а третата – за увеличение с 50% на стойността на един храноден в детските градини на общината. „Ние можем да си позволим този ресурс да бъде поет от общинския бюджет благодарение на доброто управление през последните 8 години“, уточни Стоянова.

Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет-молебен за здраве и благоденствие на Казанлък и неговите граждани. Митрополитът пожела на новия стар кмет и съветниците да работят за добруването на хората, а пожеланието на областния управител бе за успешен мандат в името на съзиданието. „Стиснете си ръцете и работете всички за Казанлък!“, призова присъстващите народният представител Борис Кърчев.

Новият стар председател на ОбС Николай Златанов

Председателстващ заседанието бе най-възрастният общински съветник – Николай Ибушев, който обяви началото на процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Направени бяха две предложения – за Николай Златанов от групата на ГЕРБ, а второто – за Моника Динева от „БСП лява България“. След тайно гласуване за председател на ОбС с 24 гласа „за“ бе избран Николай Златанов. „Днес подавам ръка за подкрепата на всички политически групи в новия Общински съвет. Време е да дадем най-доброто от себе си за община Казанлък!“, заяви в обръщението си Златанов. За него това също ще бъде трети мандат на отговорния пост.

(СН)