Кметът на Казанлък получи наградата „Ангелско сърце“

65
Наградата на Галина Стоянова бе връчена лично от основателката на Фондацията "Искам бебе"

Фондация „Искам бебе“ днес официално връчи годишната си награда „Ангелско сърце 2019“ на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова за „голямото й приятелство към каузата“. Отличието и сертификат за „Ангел на благодарността“ поднесе лично основателката на фондацията Радина Велчева с благодарност за „всичко, което правите за младите семейства в Казанлък вече толкова години!“. Тя бе придружена от представители на фондацията и майки, успешно преминали през общинската програма. Най-малкият гост в кабинета на кмета бе третото бебе, заченато по общинската програма „Ин витро“ – красивата Виктория, която навръх Деня на общината, 12 октомври, ще навърши четири години. Тя получи и най-големия подарък от кмета на Казанлък – плюшено мече и символичните крила от приза с пожелание „да лети“.

Галина Стоянова запозна дамите с разнообразните социални услуги, които Общината разработва за деца в риск от различни възрасти: „Социалните ни услуги за деца и младежи са максимално разширени, работим за подобряване на качеството на живот и на възрастните жители“, сподели Стоянова. От своя страна младите майки си припомниха извървения дълъг път да имат рожба и изказаха благодарност за подкрепата на кмета на Казанлък.

Най-малкият гост в кабинета на кмета беше третото бебе, заченато по общинската програма „Ин витро“ – Виктория, която на 12 октомври ще навърши 4 годинки

Вече седма поредна година Община Казанлък работи по програма „Ин витро“ за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми на територията на общината с методите на асистираната репродукция. През 2020 година средствата по програмата бяха увеличени двойно от 15 000 лв. на 30 000 лв. Към тази сума бяха добавени събраните благотворително 10 500 лв. от дамите от „Инър уил“ – клуб Казанлък, които за четвърта поредна година организираха през февруари благотворителен бал под мотото „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“. С общата сума бяха подпомогнати 16 млади двойки през 2020 г., а до края на миналата година с подкрепата на общинската програма на бял свят са се родили 20 бебета.

От Фондация „Искам бебе“ изразиха съжаление, че заради епидемичната обстановка няма официална церемония за връчване на отличията, но личното гостуване при Галина Стоянова се превърна в сърдечен разговор между жени.

(СН)