Кметът Живко Тодоров ще празнува рожден ден с каузата за спасяването на човешки живот

1032
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и поканата за рождения му ден

Вместо подаръци и цветя гостите ще съберат средства за спешното лечение на 32-годишната старозагорка Камелия Добрева

Специални покани за 38-ия си рожден ден на 21 септември разпрати кметът на Стара Загора Живко Тодоров, като изрично отбеляза гостите да не носят подаръци и цветя, а да пуснат в нарочно направените кутии пари за нуждаещата се от спешно лечение 32-годишна старозагорка Камелия Добрева.

Младата жена страда от остра Т-лимфобластна левкемия, за лечението на която са необходими 300 000 евро. В благотворителната кампания до сега са се включили Влади Ампов-Графа, Орлин Павлов, Александър Алексеев-Сано, Ваня Джаферович и още много други известни певци, актьори, спортисти и общественици.

Новината за коварното заболяване Камелия научава броени дни преди миналата Коледа. Тя е диагностицирана в Стара Загора, а след това я местят в болницата по хематология в София, разказа една от приятелките й, ангажирали се с кампанията за събиране на необходимите средства – Надежда Маринова.

В момента Камелия е в ремисия, но заболяването й е такова, че може да се появи рецидив и след година. Затова е необходима трансплантация на стволови клетки.

Нуждаещата се от 300 000 евро за лечение Камелия Добрева

На 13 септември нейни приятели съобщиха, че Ками е минала всички изследвания в Германия, взели са й ДНК проба и в момента се търси донор в базата данни. През това време тя е на поддържаща терапия, като се следи един важен показател в болницата в Германия. „Стискайте палци и се молете да се случат нещата в най-скоро време, а ние продължаваме да набираме средства, както досега! Ками е момиче на 32 години. Ние си я приемаме като момиче, защото все още не е сбъднала най-голяма си мечта, да създаде свое семейство и да има дечица. Самата тя никога не е имала сплотено и подкрепящо я семейство в лицето на родителите си! Въпреки всичко тя е борбена, лъчезарна, умна, красива и амбициозна. Но най-вече е човек с чисто и безкрайно добро сърце! Всичките й приятели могат да споделят същото, защото са много и все близки!“, споделят хората, твърдо решили да й помогнат, но сумата за лечението е непосилна за тях.

Приятелите на старозагорката са организирали във фейсбук и благотворителен базар „Заедно за Камелия“, в който всеки може да предложи на търг различни книги, дрехи, обувки, детски играчки, бижута, чанти, козметика. Пловдивски фотограф пък се е включил с фотосесии.

Всеки, който има възможност и голямо човешко сърце, може да се включи в събирането на необходимите средства за лечението на Камелия.

Дарителските сметки са в банка ДСК:
EUR сметка с IBAN: BG93STSA93000026167852
сметка в лева с IBAN: BG68STSA93000026167817
BIC: STSABGSF
Титуляр: Камелия Добрева Добрева