Кметовете и старейшините от Мъглиж и Николаево положиха клетва днес

84
Клетвата в Община Мъглиж

Днес се проведоха тържествените заседания на новите общински съвети в Мъглиж и Николаево.

В Мъглиж областният управител Гергана Микова закле кмета на общината Господин Господинов, който встъпи в своя трети мандат, 17-те общински съветници и кметовете на кметства. „Пожелавам ви успешен мандат. Да изпълните поетите към хората на общината обещания и след 4 години да застанете отново достойно пред тях“, пожела Микова на избраните общински управници и връчи на кмета ключа-символ на местната власт.

Новият стар кмет Господин Господинов благодари за оказаното доверие и даде обещание да работи за благото на всички жители на Мъглиж. Той получи от своите колеги от администрацията огромна торта с пожелания да бъде все така добър ръководител. Тържествен молебен за здраве, благоденствие и благополучие бе отслужен от старозагорския митрополит Киприан и свещеници.

Клетвата в Николаево

След тържествената церемония мъглижките старейшини пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. За поста бяха направени две номинации – на д-р Стефан Христов от ГЕРБ и Стефан Стойков от БСП. След тайно гласуване за председател бе избран д-р Христов, който получи вота на 12 общински съветници. Той ще бъде на тази длъжност втори мандат.

В Николаево областният управител закле новоизбрания кмет Николай Кънев, 13-те общински съветници и кметовете на кметства. Кандидатурите за председател на Общинския съвет там също бяха две – на Юсеин Юсменов от ДПС и на Христо Христов от БСП. След тайно гласуване за председател на Общинския съвет със 7 гласа „за“ бе избран Юсеин Юсменов.

(СН)