Китай закрива 21 милиона мобилни абонати, колко са жертвите на коронавируса?

235
Китайският режим изисква всички китайски граждани да използват мобилни телефони, за да генерират зелен здравен код. Без зелен здравен код човек не може да се предвижва из Китай

Над 21 милиона мобилни абонати и 840 000 стационарни телефонни абонати в Китай са закрити през последните три месеца по данни на властите в Пекин.

За закриването на абонатите може да са допринесли смъртни случаи в резултат от коронавируса, известен в Китай още с името „ККП вирус“.

Това разкри разследване на медията „Епок Таймс“ от 22 март 2020 г.

Мобилните телефони са неотменна част от ежедневието в Китай: всички обществени услуги като социално и здравно осигуряване, банкиране, лицево сканиране и разпознаване са обвързани с мобилния номер. Невъзможно е човек да закрие мобилния си номер в Китай.

Китайският режим изисква всички китайски граждани да използват мобилен телефон, за да генерират здравен код. Без зелен здравен код човек не може да се предвижва из Китай.

Потребителите на мобилни телефони в Китай са намалели от 1600.957 милиона до 1579.927 милиона през последните три месеца, т.е. с 21.03 милиона. Стационарните абонати са паднали от 190.83 милиона на 189.99 милиона, т.е. с 0.84 милиона.

Това съобщава китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) на 19 март. През същия период, година по-рано, броят на абонатите бележи ръст.

Подобна тенденция докладват трите мобилни оператори в Китай: Чайна Мобайл, Чайна Телеком и Чайна Юником. Те докладват ръст в броя абонати до декември 2019 г., но имат рязък спад през януари и февруари.

В същото време китайското население в края на 2019 г. е с 4.67 милиона души повече от 2018 г. и е достигнало 1.40005 милиарда души, според Националния статистически институт на Китай.

Спадът в стационарните телефонни абонати може да се обясни със затварянето на малки фирми през последните месеци. Но спадът в мобилните абонати – не.

Възможно ли е тогава закриването им да се дължи на това, че са били притежание на хора, починали от коронавируса?

„Ако дори само 10 процента от мобилните телефони са закрити заради смърт на абонатите в резултат на ККП вируса, тогава жертвите трябва да са 2 милиона“, казва в разследването Тан Дзинюен, базиран в САЩ експерт по Китай.

Медията „Епок Таймс“ нарича новия коронавирус, причиняващ болестта СОVID-19, „ККП вирус“, тъй като прикриването на информация и небрежността на Китайската комунистическа партия позволиха вирусът да се разпространи из Китай и предизвика световна пандемия.

Материалът е предоставен на „Старозагорски новини“ от Информационен център Фалун Дафа България