Кирил Добрев помечта в Стара Загора, че БСП ще бъде първа политическа сила на 26 май

270
Кирил Добрев по време на заседанието на Областния предизборен щаб в Стара Загора

„БСП ще бъде първа политическа сила на 26 май.“ Това е обявил зам.-председателят Кирил Добрев на заседание на Областния предизборен щаб в Стара Загора в края на миналата седмица.

„Скандалите в държавата доведоха до спад на доверието в ГЕРБ, хората искат промяна в България и тя ще започне от изборите за Европейски парламент“, заявил още Добрев.

По време на заседанието е бил изнесен доклад от председателите на 11-те общински организации на БСП в Старозагорска област за подготовката и задачите пред партията. Те са очертали актуалната политическа обстановка, проблемите, посочени от местните жители, в навечерието на изборите за ЕП. Социалистите са обсъдили и своята програма за месец май. Предизборният щаб е акцентирал върху синхронизирането на действията на кандидатите за евродепутати от една страна и общинските, областните и националните предизборни щабове на БСП – от друга.

Посещението на Кирил Добрев в Стара Загора стана известно постфактум на медиите. Така те не успяха да го попитат дали той е действителният собственик на регистрираната в Костинброд фирма „Тер корп“ ЕООД, снабдявала с гориво Народното събрание, бюрата по труда в страната, Висшият съдебен съвет, Националната компания „Железопътна инфраструктура“ и др.

(СН)