Касиерка, задигнала 16 бона, се размина с решетките

37

Задигнала близо 16 000 лв. касиерка във взаимоспомагателна каса се размина с престой зад решетките, след като състав на Районен съд – Стара Загора, я призна за виновна в извършване на престъпното деяние и я осъди на 16 месеца затвор, но отложи изпълнението на наказанието за срок от три години.

Неосъжданата до скоро С.К. застана пред Темида по наказателно дело от общ характер за присвоени умишлено от касата на ВСК „Движение“ при старозагорската железопътна гара 15 810 лв. за времето от 30 януари до 28 декември 2017 година.

Останала самотна след развод жена е посегнала към касата общо 12 пъти, като си „вземала за лични нужди“ различни суми в размер от 1 100 до 1 500 лв., като възнамерявала в кратки срокове да ги възстанови, но така и не го сторила, докато на края на годината, при редовна проверка, лъснала истината за натрупалата се голяма сума липси без оправдателни документи.

За условната присъда влияние оказало чистото съдебно минало на подсъдимата и готовността й да върне парите. През следващите 24 месеца жената няма да може да заема материално-отговорна или отчетническа длъжност. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора.

Христо ДИМИТРОВ