Каракачанов: 4 държави финансират радикален ислям в България

59

„Четири държави финансират проявления на радикален ислямизъм в България. При циганската маса, в гетата се правят подобни пробиви“. Това заяви днес вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов при посещението си в Русе. Последният случай, със задържан и осъден български гражданин в Австрия, е доказателство за това според него, предаде dariknews.

Политиците в България трябва да спрат да гледат на циганското население като на евтин електорат, който купуват, и чиито престъпления се неглижират, заяви Каракачанов. Според него, именно вариантът на Закон за вероизповеданията, който „Обединените патриоти“ предлагат, ще спре политическото влияние върху религиозните общности.

Каракачанов критикува колегите си от ГЕРБ, които разработиха подобен законопроект. Според него обаче той обслужва интересите на ДПС, които се надяват да засилят влиянието си над мюсюлманите в България, чрез осигуряване на финансиране. Вариантът на ГЕРБ и ДПС би могъл да върне и старата тема с връщането на вакъфските имоти на мюсюлманското изповедание, смята още Каракачанов.