Кандидатът за евродепутат Николай Диков раздаде стотици детски книжки по повод Седмицата на библиотеките

71

По повод празника на първите просветители – братята св. св. Кирил и Методий, и на Седмицата на библиотеките кандидатът за евродепутат Николай Диков раздаде стотици детски книжки в парк „Свети Игнатий Старозагорски“ (баня „Пиперка“).

В инвестиционно отношение за Община Стара Загора 2019 г. е годината на културата. До есента трябва да бъде открит новият дом на музей „Литературна Стара Загора“, който до този момент се помещаваше в един апартамент. До края на лятото ще бъде факт и реновираната концертна зала в Синдикалния дом. Предстои откриване на Центъра за талантливи деца в сградата, дарена на Общината от Мария Жекова. „Заедно с всичко това се проектира и зоопаркът, който през следващите месеци ще се превърне в още по-голяма атракция и по-привлекателно място за всички старозагорци и гости на града. Своя ремонт очаква и Летният театър на Аязмото, припомни Николай Диков. Той обясни на родителите, че образованието е основен приоритет не само на местно, но и на национално ниво. Непрекъснато се работи и инвестира в подобряване на учебната среда, защото тя е основата за качествено образование.

Събитието в парк „Свети Игнатий Старозагорски“ бе организирано от структурата на АБ „Изток“ към ПП ГЕРБ. „Образованието е основен приоритет както на Община Стара Загора, така и на правителството. ГЕРБ спазва своите обещания!“, категоричен бе кандидатът за евродепутат. Обещаното двойно увеличение на учителските заплати е планирано в бюджета на правителството до 2021 г. и за него са предвидени по 330 млн. лв. годишно. Заедно с различните добавки (например за допълнителна подкрепа на ученици със затруднения) за някои учители увеличението може да достигне 130%.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!