Кампания „Любовта е приказен сън“ ще се проведе на 14 февруари

58

Кампания под мотото „Любовта е приказен сън“ организират старозагорски младежи на 14 февруари. Тя е и втори етап от Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право“.

От 12:00 до 13:30 часа на пешеходната зона от южната страна на сградата на Община Стара Загора членовете на Младежки общински съвет, на Детски съвет и Международен младежки център ще предложат на старозагорци послания за любовта и виното, забавни игри и блиц викторина.

Основните акценти на проявата са свързани с любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, информираността, диалога между хората.

В информационна превантивна акция ще се разпространяват специално изработени лотарийни билети с печалби: презервативи и информационни материали, прегръдки, валентинки, сърчица, стихотворения за любовта. В инициативата „Нарисувай любовта“ всеки може да нарисува част от две платна, посветени на любовта и безопасното сексуално поведение. В специално изработено сърце желаещите могат да си направят снимка.

Ще има и блиц анкета за заблудите и митовете, свързани с ХИВ/СПИН. Всеки желаещ може да изследва своя ХИВ статус в мобилен кабинет по време на проявата.

Вечерта от 19:30 часа в Младежки дом талантите от Младежки общински съвет ще представят своята пиеса „Грабни/хакни любовта“ от Виктория Димитрова. Вокална студия „Траяна глас“, хип-хоп формация към Центъра за подкрепа за личностно развитие и Кристина Иванова ще танцуват и пеят за любов и мечти.

(СН)