Камера закова бивш затворник с плячка в Змейово

371
Иван Василев е записан от видеоохранителна камера вечерта на 3 април в Змейово

Кражба, извършена от изтърпял 3-годишна ефективна присъда бивш затворник, е запечатана на охранителна видеокамера по улиците на старозагорското село Змейово. На записа ясно се вижда как роденият през 1957 година в мъглижкото село Дъбово Иван Василев спокойно се измъква от двора на живееща в Змейово журналистка, като бута личния й велосипед. На гърба на бившия затворник се вижда дамска раница, в която е имало лични документи и около 100 лв. Кражбата е станала вечерта в петък (3 април), съобщи кметът Стоян Трифонов.

Иван Василев от времето, когато работел като пастир в село Ягода

Иван Василев е напуснал затвора на 20 януари 2017 година, според постоянния му адрес би трябвало да е в село Петрово, където си направил регистрация през далечната 2008-а, но там дори не си го спомнят. Според разпознали го крадецът е пребивавал в селата Ветрен и Ягода по различно време. За последно е бил засечен в Змейово в понеделник, след което следите му са се загубили. В селото са регистрирани за последните дни 3 взломни влизания в частни имоти, за които са били подадени сигнали от собствениците им.

Десетки са сигналите за кражби в селата, показва ежедневният бюлетин на ОД на МВР – Стара Загора, образувани са множество досъдебни производства, но най-често липсвали записи от камери за извършителите. Последният „удар“ е от село Оряховица, където от читалище са изнесени ценни предмети: музикална уредба, костюми на танцовата група, вещи от етнографската сбирка, включително портрети на Ботев и Левски, коментира кметът Атанас Вапцаров.

Христо ДИМИТРОВ