Казанлъшко читалище търси яки баби за рок група!

68

Кастингът ще бъде през декември и ще продължи три дни

Нов оригинален музикален регионален проект стартира НЧ „Искра 1860“ в Казанлък. Проектът ще събере заедно пеещи, артистични и пластични дами в пенсионна възраст, като им обещава да станат истински звезди!

„Ръководител на нестандартния музикален проект е певецът и единствен български възпитаник на престижната Музикална академия в Русия „Гнесен“, завършил я с червена диплома – старозагорецът Стоян Петров“, обяви зам.-председателят на читалището Теодора Иванова. Стоян Петров нашумя и като участник в българското издание на Music Idol.

Участниците в брифинга

„Проектът цели създаването на вокална група „Бабс бг“, която ще изпълнява поп и рок хитове с адаптиран текст на български език. Идеята е групата да бъде с атрактивна визия и да провокира“, сподели пред „Старозагорски новини“ Петров, който вече работи с екип от София по музикалния репертоар. В търсенето на креативни и талантливи баби ще му помага и музикалният педагог Стефка Денева. Кастингите, които ще се проведат на 1, 2 и 3 декември от 11:00 до 15:00 часа в читалище „Искра“, включват песен по избор, кратко стихотворение и интервю.

„Проектът тръгва като читалищен, съобразен с демографските тенденции, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален“, дадоха заявка от читалищното настоятелство.

Петър МАРЧЕВ