Казанлъшко училище спечели Европейска награда за иновативно обучение

212

Казанлъшкото училище СУ „Екзарх Антим I“ спечели Европейска награда за иновативно обучение. Призът е резултат от нова европейска инициатива, стартирала тази година и създадена със съобщение на ЕК относно изграждането на Европейско пространство за образование до 2025 г. Целта е да бъдат представени изключителни преподавателски практики в рамките на програмата „Еразъм+“ и да бъде отличена работата на учителите и техните училища, участващи в проекти за европейско сътрудничество.

„Горди сме, че нашият проект „Enhancing Student and Teacher Success“, съфинансиран по програма „Еразъм+“ за периода 2017 – 2019 г. е сред първите отличени чрез новоучредената награда. Нашият проект беше номиниран в категорията „Начален етап на обучение“, споделиха от екипа на казанлъшкия проект.

Церемонията по връчване на наградата за България ще се проведе в сградата на Центъра за развитие на човешките ресурси в София на 30 септември. А европейската церемония за награждаване ще се проведе на 20 октомври от 10:00 до 12:00 СЕТ и ще бъде последвана от Сесия на лауреатите за изграждане на мрежа за сътрудничество на 21 октомври.

Награденият проект на казанлъчани бе осъществен в партньорство с училища от Финландия, Австрия, Словакия, Румъния, Португалия. Координатор на проекта за „Антим I“ и на европейско ниво беше психоложката Наташа Джуркова. В екипа, работил по проекта „Повишаване на успеха на учениците и учителите“, са участвали ученици от трети клас, които в момента са вече в 8-и, и учителите Бояна Филипова, Мара Атанасова и Марина Стефанова.

Петър МАРЧЕВ