Казанлъшки възпитаник кани на живописно виртуално пътешествие

229

Художникът Пламен Монев събра стари и нови картини в интерактивна онлайн галерия

Художникът Пламен Монев създаде кратък 9-минутен филм, който е част от арт проекта му, озаглавен „Пътешествие“. Всъщност това е колекция от негови стари и нови маслени картини, своеобразен живописен дневник на пътешествията на художника до екзотични дестинации из Европа. Всички тези платна са включени в интерактивна онлайн галерия, която ни показва авторското лице на един от най-жизнерадостните съвременни български художници.

Пламен Монев живее и твори във Варна, но е възпитаник на казанлъшката Художествена гимназия. След това завършва „Живопис“ при проф. Илия Петров в Националната художествена галерия „Проф. Николай Павлович“. Всички негови приятели от този ранен период могат да се закълнат, че не познават по-духовит човек от Монката. Проектът „Пътешествие“ е подкрепен от Национален фонд „Култура“, във връзка с мерките на Министерството на културата за преодоляване последствията от коронавирусната пандемия.

Петър МАРЧЕВ

Филмчето може да бъде видяно на линк: https://www.youtube.com/watch?v=VXqdA4hg0Jofbclid=IwAR0J2y3Ec4TYZXDpMZSjEPB5DBaHrKuQEGfSXGvQrkbX51aN8g2AZbzZGUU