Казанлъшката рок група „Бабсбг“ взриви Античния театър в „Златни пясъци“

95

Рок групата „Бабсбг“ от Казанлък е удостоена със Специалната награда на Международния фестивал за култура и спорт „Life is beautiful“, който се проведе за седми път във Варна. „Бабсбг“ са се представили с три адаптирани на български език песни на текстописеца Петър Москов, аранжирани от Боян Христов. Дипломи и статуетка журито е присъдило за атрактивните изпълнения на хитовете: „Две сплетени ръце“ (бг интерпретацията на Like а Prayer на Мадона), „Сякаш пак съм момиче“ (от филма „Флашданс“ – What а Feeling) и „Съседска война“ (на „Куин“ – I Want To Break Free). Хитовите изпълнения на рок бабите от Казанлък са вдигнали на крака публиката в Античния театър в „Златни пясъци“, която е танцувала и пяла с тях, аплодирайки ги горещо.

Във фестивала са участвали представители от Австрия, Хърватия, Казахстан, Румъния, Сърбия, Турция, Русия, Словакия, Украйна, Босна и Херцеговина. Изданията са насочени към хора от третата възраст с цел провеждане на различни културни и спортни прояви, благодарение на които не само се опознават традициите и обичаите на различните страни-участнички, но и се създават нови приятелства и възможности за разширяване на международната инициатива „Life is beautiful“.

„Радвам се, че „Бабсбг“ спечелиха специалния фестивален приз, взривиха публиката с настроение, сдобиха се с много нови приятели и щастливи откриваме новия творчески сезон“, коментира ръководителят на рок групата Стоян Петров.

(СН)