Казанлъчанка участва в престижната изложба „Рози и Лъвове“

70

Графиките на Елеонора Атанасова бяха показани в Милано, сега радват публиката на Варна

Казанлъшката художничка Елеонора Атанасова участва в престижната сборна изложба „Рози и Лъвове“, която вече бе представена пред публиката на област Ломбардия в мегаполиса Милано. В Палацо „Ломбардия“ – седалището на Регионалното правителство на Ломбардия – експозицията пожъна сериозен успех. Навръх Голяма Богородица изложбата бе показана и пред аудиторията на Варна, в залите на арт-галерия „Ларго“. Казанлъчанката е представила шест свои графики, заедно с нея са поканени за участие още 34 български художници.

Изложбата може да бъде разгледана в „Ларго“ до края на август. Варненци и гостите на града ще могат да видят най-доброто от съвременната българска графика. Всички 35 художници работят в областта на екслибриса и малката графика. Представените в експозицията автори сумарно имат над 500 различни награди от най-престижните форуми за графика в последните години. В изложбата „Рози и Лъвове“ участват едни от най-утвърдените български автори на екслибрис като проф. Христо Цацинов, Снежина Бисерова, Десислав Гечев, Галина Павлова.

Припомняме, че казанлъчанката Елеонора Атанасова, която е специализирала в Полша и Португалия, не е случайно име в изобразителното изкуство – нейни творби са отличавани с престижни призове в екслибрис форуми по целия свят.

Петър МАРЧЕВ