Казанлъчанка „паркира“ БМВ-то си в паметник на Апостола

232
"Паркираната" кола пред паметника

Казанлъчанка обърка педалите и с мръсна газ спря личния си автомобил БМВ в паметник на Васил Левски, монтиран при входа на едноименния парк в родния й град. Инцидентът е станал посред бял ден на 27 юни пред изумените погледи на множество посетители по алеите. При удара е била смачкана предницата на автомобила и е бил изместен бронзовият бюст на Апостола. По щастлива случайност инцидентът се е разминал без пострадали деца, играещи в района на паметника.

Работници от община Казанлък предприеха действия по отстраняване на щетите

Парк „Васил Левски“ беше открит официално през 2007 година, той е разположен върху площ от около 15 дка, където бяха засадени над 1000 вида дървесна и храстова растителност. Според казанлъчани това било първи инцидент с паметника в резултат на наумели действия на водач на МПС. На виновната шофьорка е бил съставен акт от пристигналите на местопроизшествието служители на МВР, предприети са действия за отстраняване на щетите.

В края на миналата седмица в Сливен пък, пак заради неумели действия на шофьор, мощен джип навлезе в наскоро изградена в квартал „Сините камъни“ детска площадка. В колата е било семейство с две деца, само по случайност се разминало без пострадали.

Христо ХРИСТОВ