Казанлъчанката Анжела Симеонова влезе във волейболния Топ 5 по… красота

62
Анжела Симеонова

Петото издание на конкурса „Мис BGvolleyball.com 2018“ навлиза в решителната си фаза, информират организаторите от специализирания сайт. Приключи гласуването във втория етап, в който седемте претендентки отговаряха на въпроси, разкриващи същността им. След това думата имаха почитателите им, като те определиха чрез вота си кои пет състезателки продължават във финалната фаза.

По традиция спортният финес и чар не подминават Старозагорския регион – било то във волейбола или в играта с оранжевата баскетболна топка. След като в миналото издание шампионската корона за красота бе за волейболистката на заралийския „Берое“ Елица Баракова от Града на розите, а нейна първа подгласничка стана очарователната Виолина Николова, то сега към върха се е устремила друга една волейболна принцеса – Анжела Симеонова от „Казанлък волей“…

В момента волейболистката на тима от колежанското първенство на САЩ Marshall University (Западна Вирджиния) – Ивана Тренчева, отново оглави класирането, след като бе лидер и в първия етап на надпреварата. Състезателката, която може да играе и като посрещач, и като диагонал, събра най-много подкрепа от читателите, но надпреварата за короната ще се разгори с пълна сила на финалната права. Както вече споменахме, втората позиция се държи твърдо от Анжела Симеонова, която играе в младия тим на „Казанлък волей“, явяващ се като школа за обиграване на млади таланти на „Берое“. На трето място засега се нарежда волейболистката на столичния „Славия“ Лорина Стойчева. Петицата на най-красивите волейдами пък се допълва от диагонала на димитровградския „Раковски“ Симона Николова, както и от новото попълнение на „червените“ от ЦСКА Йоана Николова.

Организаторите на конкурса „Мис BGvolleyball.com 2018“ обещават в най-скоро време подробности за финалния етап на надпреварата и как всеки може да подкрепи своята любимка.

Самата Анжела Симеонова, която също се подвизава и като диагонал, и като посрещач в „Казанлък волей“, не крие, че мечтае да върви по стъпките на блокировачката Елица Баракова – носителка на световен бронз с България U23, както и на нейната съотборничка в „Берое“ и националка Веселина Григорова. Младата надежда на „розите“ стискаше до последно палци на „трикольорките“, на които им остават още два мача на Мондиала в Япония. За жалост, без изгледи да постигнат нещо значимо…

Нашите се класираха четвърти във Втора група в Сапоро, като в последната си среща, преди следващата фаза, победиха Канада с 3:1. На заминаване от града обаче „лъвиците“ преживяха и истинско… земетресение. Докато бяха в автобуса на път за летището, което е на около шейсетина километра от града, състезателките на Иван Петков чуха как в един момент мобилните телефони на японците, свързани с организацията на Мондиала, започват да звънят еднакво със сигнал на аларма. Японският водач на българките веднага поясни, че всички хора в страната се известяват чрез GSM-ите си при по-силни трусове. Минути по-късно става ясно, че силата на земетресението в района на Сапоро е била 5.3 по Рихтер.

(СН)