Казанлъчанин пробва да се самоубие със счупена бутилка

108

31-годишен мъж от Казанлък е настанен в отделение „Реанимация“ на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота, след като сутринта на 14 август в Морската градина (в района до ресторант „Воденицата“) е направил опит да се самоубие, наръгвайки се в гърлото със счупена бутилка.

Мъжът е локализиран от полицейските служители след подаден около 08:35 часа сигнал от млада жена затова, че безпричинно е замеряна от непознат мъж с буци пръст и подръчни средства. Жената дала описание на непознатия, който минути по-късно е установен от полицейски автопатрул. При вида на униформените мъжът бръкнал в раницата си, извадил стъклена бутилка, счупил я и с остатъка от стъклото се наранил в областта на гърлото.

До пристигане на екипа на „Спешния център“ полицейските служители оказали първа долекарска помощ, като се опитали да спрат обилната кръвозагуба.

От намерените в раницата документи станало ясно, че това е Тихомир Лесев, за когото няма данни да е криминално проявен или да е страдал от някакво психично заболяване. Тепърва ще се изясняват причините за постъпката му, издирват се близки и познати.

Разпитани са свидетели – очевидци на инцидента. Иззети са видеозаписи от разположени в близост до местопроизшествието камери. По случая е образувано досъдебно производство, уточняват от ОД на МВР – Бургас.

Христо ХРИСТОВ