Казанлъчанин бе избран за регионален представител на СДС

119

Новият регионален представител на СДС за Югоизточен регион е 29-годишният Дончо Златев. Това решиха делегатите на партията от областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас на своя редовна отчетно-изборна конференция. За отбелязване е, че макар и член на структурата на „сините“ в Бургас, Златев е родом от Казанлък, където достига до позицията зам.-председател. Конкурент за мястото на Дончо Златев бе неговият съпартиец и областен председател на СДС – Стара Загора – Николай Александров, който също е от Града на розите. Регионален представител седесарите избират от 2013 г. насам. Според устава на СДС одобреният кандидат става и член на НИС на формацията, който е ключовият орган, решаващ най-важните въпроси пред синята общност. Специално за „Старозагорски новини“ Дончо Златев благодари на всички, които са подкрепили кандидатурата му, както и на онези, които са гласували за неговия опонент Николай Александров.

Той подчерта, че в основата на успеха му стои проведена от самия него двумесечна кампания, в която се е срещнал последователно със структурите по места. „Обсъдихме проблемите от местно и партийно естество. Имах възможността да се запозная с визията на нашите съмишленици за бъдещето на СДС. Проведох една инициатива, която носеше името „Да поговорим открито за СДС“. Много ползотворна се оказа, защото в нея участие взеха и симпатизанти, които не са членове, и те споделиха мнението си за бъдещето на десницата. На база на това още след избирането ми оповестих създаването на Граждански съвет към регионалния представител в Югоизточен регион. Хората в него ще помагат с професионалния си опит при изграждането на политиките на СДС“, обясни Златев. От Старозагорски регион в тази структура към регионалния представител на формацията личат имената на бившия председател на „сините“ в Стара Загора Любка Иванова, първия демократично избран кмет на Казанлък Бончо Сарафов, както и Петя Дукова – директор на едно от най-големите училища в Града на липите. „В Гражданския съвет попадат и университетски преподаватели, и експерти в различни сфери, но искам да подчертая, че ще разчитам изключително много на структурите по места, които най-добре познават проблемите“, коментира още Дончо Златев.

Лидерът на седесарите за Югоизточен регион бе категоричен, че от трите възможни варианта за явяване на формацията на предстоящите избори през 2019 г. активът на партията е отхвърлил възможността за самостоятелно участие. „Наличните възможности са дясноцентристката или дясноконсервативна коалиция. На този етап обаче нямаме окончателно решение“, заяви Дончо Златев.

Живко ИВАНОВ