Кадър на „Старозагорски новини“ е тазгодишният носител на наградата „Стефан Фурнаджиев“

126
Екипът на "Старозагорски новини" поздравява своя колега Петър Марчев с поредната награда. Напред и нагоре, Петьо, гордеем се с теб!

Това е поредната литературна награда за казанлъчанина Петър Марчев

Тазгодишният носител на голямата награда в литературния конкурс, организиран от Община Павел баня, на името на големия поет Стефан Фурнаджиев е казанлъчанинът Петър Марчев.

Писателят и журналистът от „Старозагорски новини“ е отличен за цялостно творчество от специално назначената за конкурса със заповед на кмета Иса Бесоолу комисия. Неин председател бе Свилен Белчев – секретар на Народно читалище „Напред – 1903 г.“ в Павел баня, а членове: Мария Куцарова – уредник на Джананова къща – село Габарево, и Ганка Несторова – читалищен настоятел на НЧ „Обнова“ – село Габарево.

Наградата, която Петър Марчев ще получи, е парична в размер на 1000 лева и се осигурява от бюджета на Община Павел баня.

Комисията отличи и победител в съпътстващия конкурса „Стефан Фурнаджиев“ литературен конкурс за поезия и проза на Община Павел баня. Това е Станимир Стефанов Станчев – учител по български език и литература в село Горно Сахране за есето му „Учител ли си, значи си светец, оставил диря в сърцата“. Той ще получи парична награда в размер на 200 лева, също осигурена от общинския бюджет на Павел баня.

Церемонията по награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 25 ноември от 15:00 часа в Джананова къща – село Габарево.

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу благодари на всички участници в двата конкурса, както и на комисията за обективната работа.

(СН)