И в намален състав беройци показаха класа на „Герена“

756

Футболистите на „Берое“ и „Левски“ завършиха при нулево реми в мач от XXIII кръг на Първа професионална лига. Навръх Националния празник „зелено-белите“ изиграха силен мач в София и имаха своите шансове за победа. Педро Еуженио пък бе изгонен за втори жълт картон в 68-ата минута и ще пропусне следващия мач срещу „Лудогорец“ под Аязмото. След „хикса“ старши треньорът на заралии Александър Томаш заяви, че играчите му са се представили достойно на „Герена“: „През първото полувреме в доста моменти мисля, че успяхме да надиграем „Левски“. Вярвах, че няма да излязат високо да ни прeсират, затова се помъчихме с игра през вратаря да ги повлечем напред и с човек между линиите да вкараме гол. Знаехме, че „сините“ са един от най-подготвените тактически отбори. Мога да заявя, че наистина е така. Успяхме да излезем от тази преса и да разгърнем нашите атаки. Къде липса на концентрация, къде липса на късмет, къде липса на повече увереност ни попречи да завършим нашите атаки с гол. През първото полувреме мисля, че стояхме по-добре от домакините. В началото на втората част имахме идея да им дадем повече инициативата, а след това с повечко притежание на топката да убием този устрем… Хубаво е, че след червения картон успяхме по най-добрия начин да се затворим и да покажем, че можем да играем чисто италианско катеначо!“

По-насетне Томаш бе реалист и сподели,че  понякога човек се изхвърля или мечтае повечко: „Вижда се, че имаме доста работа, но сме на прав път. Трябва да изглаждаме някои неща, да притежаваме повече топката, да успяваме да разучим повече противника и да излизаме от ситуации, които наистина са трудни и тежки. Но мисля, че отборът израства. За девет месеца сме свършили доста добра работа. Но можем повече!“ Колкото до липсата на Иван Бандаловски, то специалистът бе категоричен, че здравето на играча е най-важно.

Отлично представилият се бранител на гостите Милен Желев също заяви, че беройци с дошли в столицата с нагласа за победа: „Да, наистина труден мач. По стечение на обстоятелствата не знам защо се прибрахме през второто полувреме. Получихме червен картон и се наложи да се защитаваме повече отколкото да нападаме. В крайна сметка сме доволни разбира се, защото точка на „Герена“ не е малко. Първата ни цел беше да влезем в шестицата. Постигнахме я и вече сега имаме нова – Лига Европа. Разполагаме с добър отбор, играем добре, всеки мач надграждаме нещата, по които работим и се надявам шансът да е на наша страна. Ето, ние дойдохме на „Герена“ с нагласа да победим, но може би ни липсва малко самочувствие в определени ситуации…“ В заключение Желев с джентълменска усмивка подмина въпроса за канонадата от снежни топки.

Виктор БОЙЧЕВ