И „Берое“ е сред клубовете, които официално издигнаха кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

41

Осем български клуба официално издигнаха кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз. Сред тях са столичният „ЦСКА-София“, откъдето тръгна бляскавата кариера на нападателя, както и другият български клуб, важен за израстването на таланта му – родният му „Пирин“ от Благоевград. Третият клуб, издигащ кандидатурата на Бербатов, е елитният „Берое“ – Стара Загора, където звездата на „Манчестър юнайтед“ често тренираше и поддържаше форма, бивайки голям приятел с тогавашния треньор на „зелено-белите“ Александър Томаш. Освен това към тях се присъединяват и аматьорските „Беласица“ – Петрич, „Места“ – Хаджидимово, „Победа 13“ – София, „Ком“ – Берковица, и „Локомотив“ – Каспичан.

Конгресът за избор на нов президент на БФС е насрочен за 12 октомври от 10 часа, като се очаква сериозна битка между кандидатурата на Бербатов и тази на дългогодишния президент Борислав Михайлов.

„Приятели на българския футбол и съмишленици на идеята за #рЕволюция, назря моментът да обявим ОФИЦИАЛНО: Димитър Бербатов е кандидат за поста президент на Българския футболен съюз! Кандидатурата е издигната от отборите на ПФК ЦСКА (София), ПФК „Берое“ (Стара Загора), ПФК „Пирин“ (Благоевград), ФК „Места“ (Хаджидимово), ОФК „Беласица“ (Петрич), ФК „Победа 13“, ФК „Ком“ (Берковица) и ФК „Локомотив“ (Каспичан)!

Смятам да продължим кампанията си така, както се представях на терена и както смятам да ръководим БФС – честно, открито и в духа на феърплея. Само така може да се справим с наложените сенчести практики и да направим всичко възможно за едно по-добро бъдеще на българския футбол – ЗАЕДНО“, написаха от екипа на Бербатов във Фейсбук.

(СН)