ИТН далеч от мисълта за правителство, в което „всички да са щастливи“

139

„Далече сме от мисълта да строим поведението си в преговорите за правителство по това кой какво очаква от нас и с какво ще бъде щастлив“. Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев в кулоарите на парламента. Коментарът му идва след като три политически сили излязоха с декларации по повод разговорите са сформиране на кабинет и сблъскаха позиции, предаде news.bg.

От думите на Вълчев не се разбра нищо конкретно, зад кулисите на преговорите той каза само, че разговорите между партиите все още са експертни, не се водят разговори за конкретни имена за министри и че ДПС не е изключено от преговорите.

„Всички разговори се водят там, където трябва да се водят. С тези хора не разговаряме с декларации, в петък, събота и неделя имахме разговори, текат“, обясни Вълчев.

На въпрос близко ли са до споразумение той отговори, че „не са разсъждавали“.

Общи теми в разговорите звучали лежерно, общи разговори не са се водили, било декларирано, че персонални въпроси не ги интересуват.

До петък няма да бъде ясно какви имена ще има в кабинета, обяви Ивайло Вълчев.

Той обясни, че в предния тур преговори чули критики, че казвали имена, а сега, че не казвали нищо предварително. Разговорите, включително на експертно ниво, продължават.