Индустриална зона „Загоре“ вече има Акт 16

40

Индустриална зона „Загоре“ вече има подписан Акт 16. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната – Радослав Танев. по думите му терените се радват на инвеститорски интерес. „Със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи станаха много по-интензивни. В напреднали преговори сме за закупуването на още два терена“, обобщи Танев.

Изпълнителният директор е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната.

Припомняме, че първата копка на Индустриална зона „Загоре“ бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между Община Стара Загора и държавата, а изпълнител на инфраструктура е пътно-строителната компания „ЕС БИ ЕС“. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за разкриването на нови работни места и устойчивото развитие на целия регион.

Цялата площ на Зоната, в първия етап от нейното изграждане, е 115 хил. кв. м, разделена на 11 имота с площ между 4 и 15 000 кв. м. Вече има подписани два договора за реализиране на инвестиционни намерения.

(СН)