Инвеститор с високотехнологично производство в областта на биотехнологиите и научноизследователската дейност привлече Индустриална зона „Загоре“

552

Инвеститорите в Индустриална зона „Загоре“ се увеличават с още един. Това съобщи изпълнителният директор на „Загоре“ – Радослав Танев. Той обясни, че инвестиционното намерение е за закупуване на близо 9000 кв. м площ. „Ще бъде развивана развойна и научноизследователска дейност в областта на биотехнологиите с цел разработване на чисти бактериални продукти на основата на култури микроорганизми“, става ясно от представения бизнес план.

Размерът на инвестицията, която се предвижда, надхвърля 2 млн. лева, а сроковете за реализация и въвеждане в експлоатация на проектите са в рамките на 48 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити, е близо 10, през първия етап на реализиране на инвестицията.

Изпълнителният директор на ИЗ „Загоре“ припомни, че година след получаване на Акт 16 е закупена над половината от площта на терените в Зоната, 7 от 11-те терена вече са продадени. Като подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 24 млн. лева и разкриване на нови 250 работни места. Двама от вече закупилите терени инвеститори разполагат с разрешение за строеж, един от тях дори започна строителна дейност на терен. Танев допълни, че все по-сериозен става интересът към Стара Загора и разкри, че в напреднал етап са преговори и с крупен инвеститор, който иска да закупи 20 000 кв. метра площ за изграждане на мащабно производство.

От думите му стана ясно още, че се водят разговори и с други предприемачи, но към момента Зоната разполага с по-малки терени от нуждите на бизнеса. Това е ясен знак, че модерната европейска зона има ключова роля за региона. Танев припомни още, че в областта само ИЗ „Загоре“ има инвеститор Клас „А“, което доказва, че регионът е атрактивен за развитие на бизнес възможности. Стара Загора отново се заяви като предпочитан град както за живеене, така и за инвестиции.

Повече информация и новини за развитието на Индустриална зона „Загоре“ АД може да бъде намерена на сайта на Зоната – https://www.zonazagore.com/bg.

(СН)