Има вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София, предупреждават от СДВР

66

Съществува вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София. Това заяви на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджийски.

„Полагаме огромни усилия да избегнем такъв критичен момент. Надявам се на здравия разум на протестиращите и на останалите граждани“, коментира Хаджийски, цитиран от dаriknews.

Хаджийски уточни още, че протестиращите в столицата са разположили около 10 палатки. Допълни, че воденето на разговори с тях се е оказало изключително непродуктивно.

„Цяла нощ сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата бяха блокирани. В малките часове постигнахме резултати и 4-5 възлови кръстовища в центъра на София бяха освободени от протестиращи“, заяви още директорът на СДВР.

Той призова гражданите да бъдат толерантни. Разясни, че е създадена организация столичани да достигнат до работните си места, въпреки блокадата на Орлов мост. „Опитваме се да спазваме правата и на протестиращите и на останалите граждани“, заключи Хаджийски.

Протестът в София продължи цяла нощ. Днес Орлов мост остана затворен. Затворен е и бул. „Цар Освободител“ в района на президентството.

По информация на dariknews, сред останалите на палатки през нощта беше и председателят на „България на гражданите“ Димитър Делчев, който е и син на един от приближените на бизнесмена Валентин Златев – Андрей Делчев. Той пренощувал край Министерски съвет заедно с Николай Хаджигенов.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че заради затворения Орлов мост са променени маршрутите на 9 автобусни линии и на 4 тролейбусни.