Изправят на съд убиец на безпризорно куче

54

56-годишен старозагорец ще застане пред Темида по обвинение, че по особено мъчителен начин е наранил тежко бездомно куче, което е станало причина за смъртта му. Инквизицията се е случила в ранния следобед на 28 юли м.г., когато Николай И. излязъл на терасата на апартамента си в квартал „Три чучура“ и си устроил стрелба по жива цел с право мерене, като за целта използвал една от двете си въздушни пушки. За мишена му послужило безпризорно куче, което предизвикало гнева му със скимтенето си. Мъжът първо прострелял задните лапи на животното, след това продължил стрелбата и по тялото му. Впоследствие ветеринарните лекари от Тракийския университет извадили 4 оловни сачми.

Животинчето починало на 3 август въпреки усилията на специалистите от старозагорската Алма Матер, стрелецът е бил задържан за 24 часа, при претърсването на дома му полицаите иззели двете пушкала.

Повдигнатото обвинение е по чл. 325б, ал. 2, т. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до 5 години поради особения цинизъм и дързост, проявени от извършителя.

Христо ХРИСТОВ