Изправят на съд банкерка от Раднево заради присвоени над 450 000 лева

1171

Бивша служителка на търговска банка с клон в миньорския град Раднево ще застане пред Темида на 13 септември заради присвоени 454 196 лв. във времето от 28 юли 2016 г. до 21 май 2018-а.

На 21 пъти банкерката съставяла неистински частни документи: нареждания, разписки и вносни бележки, като създала привидно впечатлението, че тегли и веднага след това внася в касата крупните суми, като по този начин успявала да заличи следите. Непринадлежащите и неполагащи й се пари К.И. предоставяла за сина си, развиващ в близката Нова Загора частен бизнес, свързан с отглеждане на ездитни коне.

Срещу уволнената К.И. веднага след като лъснали сериозните парични липси е повдигнато обвинение по член 309, ал. 1 от НК: „Който сам или чрез другиго състави неистински частен документ, или преправи съдържанието на частен документ и го употреби, за да докаже, че съществува или не съществува, или че е прекратено, или изменено някое право или задължение, или някое правно отношение, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до две години.“

Заседанието на 13 септември по НОХД 2331/2021 в Старозагорския окръжен съд е разпоредително, на него ще стане ясно дали ще се гледа по общия ред, или подсъдимата ще склони на съкратена процедура.

Христо ХРИСТОВ