Измамник събира дарения от името на Старозагорската митрополия

121
Митрополит Киприан е категоричен, че Старозагорската митрополия никога не би си позволила да иска финансова помощ без разрешение на Епархийския съвет

В канцеларията на Старозагорската митрополия е постъпил сигнал от кмета на радневското село Даскал Атанасово, че неизвестен мъж събира дарения за реставрация и ремонт на храмове в Старозагорска епархия. Измамникът се е обадил по телефона и се легитимирал като представител на митрополията.

Във връзка със сигнала Старозагорският митрополит Киприан е изпратил писмо до председателите на църковните настоятелства, игумените на манастирите в епархията и архиерейските наместници в Казанлък, Нова Загора, Чирпан, Харманли и Свиленград, в което им възлага да информират местните кметове, че митрополията не е упълномощавала никого да събира дарения за ремонт на храмове от тяхно име. „От Старозагорска митрополия никога не бихме си позволили да искаме финансова помощ, без решение на Старозагорския епархийски съвет, по общоприетия начин“, се казва в писмото.

(СН)