Изложба „Аз съм българче, обичам…“ откриват в Стара Загора

78

По повод Националния празник на България 3 март за поредна година в зала „Байер“ ще гостува традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“, организирана от Школа за изобразителни изкуства при читалище „Родина – 1860“, с подкрепата на Община Стара Загора. Тази година в изложбата ще бъдат показани творбите на повече от 50 деца, а преобладаващата възрастова група е от 5 до 10 години.

Част от тях са комбинации от материали – рисунка върху коприна, пана от вълна. Творбите са изпълнени в различни техники – акварел, темперни бои, сухи и маслени пастели, цветни моливи. Децата са вдъхновени от традиционната българска носия, архитектура, природата, екзотични и характерни за нашия край животни, цветя, съкровища.

Подготовката за изложбата е започнала още в първите дни на годината и от школата отчитат изключителен интерес към инициативата, която продължава повече от 15 години.

Откриването ще бъде на 2 март от 17:00 часа при спазване на всички противоепидемични мерки. Желаещите да разгледат творбите ще могат да го сторят до 15 март.

(СН)