Издирваният за сексуално насилие жител на Енина се предаде

1530
Радостин Пулев от личната му страница във ФБ

Препитаващият се като охранител Радостин Пулев твърдял, че е наклеветен

Малко след обяд на 12 януари обявеният за издирване по жалба за сексуално насилие 35-годишен жител на казанлъшкото село Енина Радостин Пулев се предаде в полицията. Мъжът пристигна пред Районното полицейско управление придружаван от адвокат, към когото се е обърнал за съдействие само час, след като е бил уведомен по телефона, че е обявен за издирване.

„Клиентът ми не се е укривал, имал е някакви притеснения и затова поиска да бъда с него, поради отсъствие от региона се наложи да отложим самия акт на предаването, но в крайна сметка всичко се случва в рамките на по-малко от денонощие“, коментира адвокат Станимир Ченалов, който е негов защитник и по насрочено за 26 януари дело за блудство с непълнолетно момиче, образувано по жалба от юли м.г. в Казанлък.

Пред адвоката си 35-годишният Пулев е заявил, че е наклеветен за сексуално посегателство над две момичета, едното от които е само на 17 години.

Точно тя е подала жалба срещу него, като е заявила, включително и пред съдия, че заедно с нейна по-възрастна приятелка са присъствали на рожден ден, където са били упоени и отведени от 35-годишния Пулев в жилище, където близо две денонощия са били подлагани на сексуално насилие.

Според жалбоподателката двете момичетата са били връзвани, ритани, заплашвани с ножове и използвани като играчки за садо-мазо сцени. Преди да ги пусне на свобода, анаболният мъжага им отрязал косите и ги заплашил, че ги очаква смъртна разплата, ако се оплачат от случилото се.

Радостин Пулев до сега не е осъждан, но има криминална регистрация за притежание на наркотици. Няма постоянна месторабота, изкарвал си прехраната като охрана на физически лица предимно през лятото по Черноморието.

Адвокатът му е подал молба за пренасрочване на делото от 26 януари, тъй като на тази дата имал друго дело, по което трябва да представлява интересите на малолетно лице.

До късния следобед във вторник от прокуратурата и МВР запазиха мълчание по казуса.

Христо ХРИСТОВ