Изграждат нова детска площадка в парк „Тракия“

91

В ход са ремонтните дейности в старозагорския парк „Тракия“, където ще бъде изградена нова детска площадка, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Благоустрояването на близо 500 кв. м площ в централната част на парка включва асфалтиране на алеите, подновяване на тротоари и паркова мебел. Ще бъде положена специална настилка около четири нови детски съоръжения, както и мястото да бъде пригодено за игри и отдих. Общата сума на строителните и монтажните дейности е над 60 000 лева. Очаква се дейностите да приключат до месец март.

През изминалата година са ремонтирани различни компоненти на общо близо 60 детски и спортни площадки. Повторните ремонти след вандалски актове на този вид пространства в града значително забавят предварително предвидените дейности на служителите от „Озеленяване и комунални дейности“, споделят от общинското звено. Чупенето на лампи, кошове за смет, бутането на екотоалетни, както имаше през почивните дни в парк „Александър Стамболийски“, излишно харчат средствата на старозагорци, които вместо да отидат по предназначение и облагородяване, биват изразходени за подобен вид ремонти, уточняват от Общината.

Служители на ОКД, и в частност на групата, която отговаря за ремонта на детските и спортните съоръжения, в края на миналата седмица рехабилитираха парапета на велоалеята в кв. „Три чучура“. Поставени са нови парапети и са премахнати остарелите прегради от страната на уличното платно. Предпазни перила са поставени и по протежението на туристическата пътека в парк „Митрополит Методий Кусев“.

(СН)