Иван Стоянов се позлати на Държавното по борба

203

В Града на стоте воеводи силно се представи и беройката Таня Танева

Състезателят на СК по борба „Берое“ и възпитаник на старозагорското Спортно училище „Тодор Каблешков“ Иван Стоянов завоюва шампионска титла по борба на Държавното лично първенство за юноши U20. Надпреварата се проведе в Сливен, а синът на президента на клуба – Николай Стоянов, триумфира при 65-килограмовите в свободния стил.

Във финалната схватка Иван Стоянов буквално прегази противника си Сашко Костадинов от столичния „Левски“, побеждавайки го с 10:0.

„Ванката отново показа, че е боец! Момче, с теб съм готов и на война да отида!“, написа емоционален пост във Фейсбук треньорът му Диян Динчев и публикува обща снимка след награждаването.

В Града на стоте воеводи силно се представи и състезателката на СК „Берое“ Таня Танева. При участието си на Държавното лично първенство по борба за девойки тя успя да стигне до финалната схватка в категория до 50 кг в свободния стил рама. В решителния двубой обаче заралийката загуби от състезаващата се за търговищкия „Олимпиец“ Айлен Ахмедова и се окичи със сребърния медал.

Георги ГЕРЕНОВ