Ибряма спасил от болки в кръста гъдулар от Лас Вегас

163
Гъдуларят Ангел Гаджев (вляво) с излекувалия го по своя оригинална методика Иван Гарабитов

Световноизвестният кларнетист Иво Папазов-Ибряма е спасил от неистови болки в кръста българин, живеещ зад Океана, като качил на профила си във Фейсбук клипче, показващо как той е преодолял болките си с помощта на пловдивчанина Иван Гарабитов.

В нарочен текст към клипчето Ибряма разказвал как няколко месеца почти не можел да ходи без чужда помощ и как само за десетина дни след прилагането на уникалната терапия болката била отнесена като с ръка и той отново свирел пред феновете си.

„За 7 дни преживях пълна здравословна промяна! Отслабнах с 6 кг, от 94 станах 88, но по-важното е, че нормализирах кръвното и кръвната захар, спряха болките в гръбнака и въобще в опорно-двигателния апарат“, споделя Ангел Гаджев, който от 18 години живее в Лас Вегас и е сред най-известните гъдулари в САЩ, след като преди това с оркестър „Тракия“ на Иво Папазов, с държавния „Филип Кутев“ и с хор „Мистерията на българските гласове“ обходил цялото земно кълбо и дори свирил „Ситно шопско“ на ухото на японската принцеса Масако.

След като видял клипчето, Гаджев зарязал гъдулката и на 1 октомври влязъл за седмица в центъра за лечение на Гарабитов, където освен прилагане на матрично-ритъмна терапия му дал да пие комбинация от два сиропа. Резултатът, по думите на музиканта, бил почти мигновен.

„Видимото изкривяване, което имах в горната част на гръбначния стълб, почти не се забелязва, постоянната силна болка и схващане в гръбнака изчезнаха, високата захар и кръвно влязоха в норма. Правих испанската версия на програмата – през деня пиех сиропите, вечер хранене и реално с ядене, без никакво чувство за глад и отпадналост, свалих 6 кг за 7 дни“, разказва нашенецът пред журналисти от българския сайт Chicago.bg, където се е похвалил, че дори направил петкилометров пеши поход в Средна гора.

Христо ХРИСТОВ