Злополучен дебют на радневски депутат от ПП стана хит в социалната мрежа

9113

29-годишният депутат от Раднево – Радослав Василев от „Продължаваме промяната“, днес излезе на парламентарната трибуна за пръв път, но от голямото вълнение си забрави мисълта. Той започна да говори по повод създаването на временната комисия за енергийната криза, предложена от управляващите, но на няколко пъти се спря и не можа да продължи изказването си.

„През последните 12 години бяхме свидетели на явни машинации и манипулации за пропуски в сферата на енергетиката… Бяхме свидетели на…“, опита да се върне назад младият депутат, очевидно с цел да нападне предишните управляващи за поскъпването на тока, но отново замлъкна. Той нахвърли на пресекулки по някоя и друга дума без свързаност на мисълта, а най-накрая се отказа. „Исках да кажа… Извинявайте“, каза смутен народният представител и си отиде на мястото.

„Първо, приветствам младия колега, който намери сили да излезе на тази трибуна. Убеден съм, че следващия път ще се представи много по-добре от нас, които сме дълги години тук“, поощри го неочаквано Рамадан Аталай от ДПС. И получи благодарности за подкрепата от колега на Василев.

Злополучният дебют на Василев обаче веднага стана хит в социалната мрежа, предаде dir.bg.

Радослав Василев бе трети в кандидатдепутатската листа на коалиция „Продължаваме промяната“ в Старозагорски избирателен район. Според негово предизборно интервю в местна медия той е от Раднево, завършил e ПГСАГ „Лубор Байер“ в Стара Загора, след това учи бизнес икономика в УНСС. Записва магистратура по публичен мениджмънт в Нов български университет и учи по програма „Еразъм“ в университета в Бреша, Италия. Програмата, по която се обучава, е „Лидерство и публичен мениджмънт“.

След като завършва обучението си в Италия, се завръща в родния край, за да развива семейния бизнес, който е в областта на външната и печатна реклама и недвижимите имоти.

Според него основният проблем в Старозагорски регион е липсата на яснота за бъдещето на комплекса „Марица изток“, който, по думите му, давал около 30% от енергетиката на страната!?

Надеждите на опозицията от Старозагорски избирателен район са Радослав Василев да не бъде избран за член на Парламентарната комисия по енергетика. Защото жител от миньорско Раднево, който не знае какъв е делът на въглищните централи от „Марица изток“ в общия енергиен микс на България, няма как да кове бъдещето на комплекса.

(СН)