„Зелено-белите“ юноши – U19, U17 и U15, стартираха подготовка навръх Петровден

21

Трите тима, които ще представят Детско-юношеската школа на „Берое“ в Елитните групи тази година ще стартираха своята подготовка навръх Петровден, когато първите си занимания за Сезон 2020/2 сториха „Берое“ U19, „Берое“ U17 и „Берое“ U15.

За разлика от последните 4 години, сега заниманията и на трите състава ще се водят изцяло в Стара Загора. В предишните години отборите на Академията бяха част от разработената и финансирана от Министерството на спорта и Българския футболен съюз Програма за развитие на детско-юношеския футбол. Тя включваше десетдневни тренировъчни лагери за отборите до 19-, до 17- и до 15 години, тестове и контролни срещи. През миналата година от Програмата бяха изключени отборите до 19 години. Тогава тимът на „зелено-белите“ бе на подготовка в Смолян като лагерът бе организиран от клуба. През това лято обаче лагери няма да има…

Въпреки това вече са ясни част от контролите, които трите състава ще изиграят в подготовка за новите първенства.

„Берое“ U17 имат уговорени 6 контролни срещи, първата е на 15 юли с пловдивския „Локомотив“. Срещу същия съперник и на същата дата ще започнат контролните срещи и за „Берое“ U15. Досега най-малките представители на „зелено-белите“ в Елитните групи имат уговорени 3 проверки, а в близките дни се очаква потвърждение за още няколко двубоя.

Шампионатът в Елитната група U19 стартира на 1 август, а този в Елитните групи U17 и U15 години – седмица по-късно.

В първия кръг „Берое“ U19 ще се изправи срещу „Царско село“. Любопитно че, двата тима се срещнаха и на старта на Сезон 2019/20, тогава обаче домакин бяха заралии, а двубоят сега ще се играе в София. Първият домакински мач на „зелено-белите“ е във втория кръг, в който посрещат новака „Хебър“. По регламент в края на този сезон от Елитната група ще изпаднат 4 тима, а ще влязат 2. През Сезон 2020/21 Елитните групи U15 и U17 ще бъдат разделени на Източна и Западна, като след изиграването на мачовете в тях първите три от двете групи се събират в една шестица и ще излъчат медалистите и шампиона. Отборите от Академията на „Берое“ попаднаха в Източната eлитна група и в двете възрасти. Жребият отреди в дебютния кръг на U17 „Берое“ да гостува на „Арда“ в Кърджали. Първият домакински мач на тима е във втория кръг, когато посреща „Сокол“ от пловдивското село Марково. На старта на Елитната група U15 „Берое“ гостува на „Нефтохимик“. Във втория кръг „зелено-белите“ приемат „Асти“ – Хасково.

(СН)