„Зелено-белите“ ще изиграят две контроли преди рестарта на efbet Лига

58

Феновете на под Аязмото са раздвоени относно предстоящата раздяла с Мартин Камбуров, има и вярващи в оставането му

Футболистите на „Берое“ продължават своята подготовка преди подновяването на шампионата при спазване на всички мерки за безопасност. Както е известно футболното първенство ще бъде подновено в уикенда на 5-7 юни, като мачът на „зелено-белите“ с моряците от Варна ще се проведе в неделния ден. Очаква се БФС да изготви подробната програма на двубоите до края на шампионата…

Иначе „Берое“ ще изиграе две контролни срещи преди първия официален мач след принудителната пауза. И двете проверки ще бъдат в Стара Загора. На 27 май съперник в приятелския мач ще бъде „Етър“ – Велико Търново, а на 30 май – кърджалийският „Арда“. Заради изискванията на здравното министерство и НОЩ на двата двубоя няма да бъде допускана публика. Точните часове на проверките ще бъдат обявени по-късно.

Същевременно феновете на „зелено-белите“ са раздвоени относно предстоящата раздяла с Мартин Камбуров. Те отлично разбират позициите от една страна на Димитър Димитър, от друга на Императора. Херо е прав, че не може да гарантира титулярно място, но в същото време по-добър голаджия трудно ще се намери. Камбуров също има основание да гони рекорда на Петър Жеков с всички средства, но играейки в средняшки тимове като „Арда“ или новака ЦСКА 1948, колко симпатии ще обере в българския футбол?

Все пак е гордост за „Берое“, че двамата най-големи голмайстори на „А“ група са вкарали немалка част от головете си именно със зелено-белия екип.

Любопитно е, че под Аязмото не липсват и крайни оптимисти. Те се надяват до края на този странен заради COVID-19 шампионат Мартин Камбуров да вкара двойно повече от седемте гола, които си е поставил като цел. После да преподпише с „Берое“ и да подобри догодина преследвания рекорд на Жеков със зелено-бялата фланелка. Това би било уникална гордост и реклама за отбора, като сетне на дневен ред вече ще е само задължителният бенефис, подобен на този за вековния юбилей под Аязмото…

Петър ФИЛИПОВ