„Зелено-белите“ са готови да задействат откупната клауза на Алиун Фал

37

ПФК „Берое“ може да продаде нападателя си Алиун Фал на полусезона. През лятото към сенегалеца имаше интерес от доста други отбори заради стабилните му изяви. В договора на офанзивния играч има откупна клауза и старозагорци са готови да го пуснат, ако тя бъде платена.

Контрактът на Фал със „зелено-белите“ изтича в края на Сезон 2021/22, но и в момента към сенегалския таран няколко чуждестранни клуба проявяват нескрит интерес. „Берое“ привлече Фал през лятото на 2020 г., като до момента той е изиграл 48 мача и има 16 попадения за заралии. През тази есен обаче нападателят се представя доста неубедително и в 9 мача е вкарал едва един гол. Сенегалецът „дръпна ръчната спирачка“ в края на Сезон 2020/21, когато пропусна решаваща дузпа при гостуването на „Арда“ в Кърджали (0:1)…

От друга страна тимът на „Берое“ обмисля да привлече през зимата нов ляв халф-бек, като ще търси такъв играч от чужбина. В момента старозагорци разполагат с Александър Василев и Христо Митев на конкретната позиция.

Митев е юноша на „заралии“ и се върна в тима след престои под наем в „Загорец“ – Нова Загора, и „Янтра“ – Габрово. Той обаче рядко получава шансове за изява. Именно по тази причина под Аязмото вече търсят нов играч на проблемния пост, като наставникът Петър Колев и треньорският му щаб вече са набелязали футболисти от чужбина, но имената им се пазят в тайна.

(СН)