„Зелено-белите“ надвиха лесно черногорци

38

Баскетболният „Берое“ записа категорична победа във втория си мач от редовния сезон на Балканската лига. Тимът бе домакин на черногорския „Милениум“ и се наложи с резултат 95:63. Така заралии са с актив 2:0, а в следващия си мач ще гостува на „Апоел Беер Шева“ в Израел.

„Зелено-белите“ започнаха мача със серия от 14:0, но до края на първата част съперникът успя да навакса част от изоставането си и се доближи на седем точки. „Берое“ отново направи разликата двуцифрена, като на почивката тя вече беше 15 точки при 46:31. Бързо след подновяването на играта домакините дръпнаха с над 20 точки напред и запазиха статуквото в своя полза до края на мача, като извоюваха категорична победа.

Петима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен с 18 точки бе Корнилиъс Хъдсън, който добави и 9 борби и 6 асистенции, 17 точки добави Ти Кей Идоджи, а с 15 точки се отчете Дариъс Хол.

Старши треньорът на „Берое“ Бойко Миленков бе доволен от победата над черногорците в Балканската лига, но остава реалист за слабостите на отбора му. След срещата той сподели: „Успяхме да сме една идея по-добре от това, което искахме в защита, бяхме по-агресивни, но още доста работа се иска. Това е всичко, което мога да кажа за защитата в този мач. Нападението ни, колкото и да допускаме грешки, дори от индивидуални действия, не толкова отборни, вкарваме между 80 и 90 точки. Обаче ние търсим отборни действия. Просто трябва наистина да обърнем внимание на нашата защита.

Според мен успяхме до някаква степен да изпълним това, което им възложих. Но определено има какво още да се желае и да се работи. Това, което показахме, не е всичкото, на което сме способни.“

Баскетболистът Корнелиъс Хъдсън добави: „Играхме заедно като отбор, забавлявахме се и имахме добри моменти в мача. Всички допринесоха за успеха, опитахме се да играем отборно. Мисля, че се развиваме и разликата се вижда. Нуждаехме се от тази победа и я постигнахме.“

(СН)