Зеленият сертификат остава въпреки щурма на парламента от ПП „Възраждане“

691
Срещата на представители на партия "Възраждане" с премиера Кирил Петков днес

„Не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести. Властта достигна до извода, че е време да започне да води диалог с хората, които имат друго виждане за случващото се в последните две години“. Това заяви зам.-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев след среща при премиера Кирил Петков днес, цитиран от dariknews.

На срещата беше решено да се създаде работна група с участието на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера Петков, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Срещата стана възможна след отрицателен PCR тест на Петков, който беше в изолация заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност при президента, уточниха от пресслужбата.

„Срещата беше конструктивна. Ние поискахме отпадане на зеления сертификат, което на този етап беше отказано. Но сме сигурни, че работната група, която ще се сформира, ще доведе до отпадането му и ние ще сме трезвият разум в Европа“, посочи Ганев.

„Днес поискахме от министър-председателя да отпадне и безумието децата ни да се тестват в училище, както и да отпадне безумието хиляди деца да не бъдат допускани до училище, защото отказват да носят маски и да се тестват, премиерът отказа“, обяви още зам.-председателят на „Възраждане“.

Ако исканията на ПП „Възраждане“ не бъдат уважени, Ганев се закани, че протестът им ще придобие по-големи мащаби.

(СН)